Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові завершився XVII Відкритий фестиваль традиційної народної культури «Кроковеє коло»

У Харкові завершився XVII Відкритий фестиваль традиційної народної культури «Кроковеє коло»

Щорічний обласний фестиваль-конкурс для дітей та молоді за підтримки ХОДА зібрав разом 455 школярів та студентів з 20 районів і міст Харківської області.

Заключний гала-концерт XVII Відкритого фестивалю традиційної народної культури «Кроковеє коло» для дітей та молоді відбувся 13 травня на головній сцені Центрального парку культури і відпочинку імені М. Горького.

На глядачів чекали виступи дитячих та молодіжних фольклористичних гуртів і виконавців, а також майстер-класи з традиційних ремесел Слобідської України. Спеціальний гість свята – автентичний фольклорний гурт «Киселяночка» з села Киселі Первомайського району.

Організатори нагадали, що щорічний обласний фестиваль-конкурс, головними завданнями якого є дослідження, збереження та популяризація традиційної культури Слобожанщини в дитячому та молодіжному середовищах, розпочався наприкінці березня. Змагання юних майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, народознавча учнівська конференція, вокальні та читацькі конкурси зібрали разом майже півтисячі школярів та студентів з різних районів і міст Харківської області.

 «У фестивалі я беру участь вже не вперше. Він цікавий тим, що дає можливість спробувати себе в різних галузях: скажімо, раніше я займалася писанкарством, а цього року виступила в конкурсі слобожанських оповідок. Чи перемогла? Так. Але найбільше мене приваблює приязна атмосфера. Ми тут усі - друзі й однодумці», - говорить учасниця фестивалю Ольга Олійник.

Ініціатори фестивалю підкреслюють, що у ньому беруть участь як початківці, так і вже досвідчені майстри і виконавці, головне – бажання розвиватися в обраному напрямку.

Довідка. Організаторами фестивалю, який з 2000 року об’єднує шанувальників традиційної культури, є Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва та Спілка етнологів та фольклористів міста Харків за підтримки Управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації. Партнери заходу – Харківська державна академія дизайну та мистецтв і Центральний парк культури та відпочинку ім. М. Горького.