Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Плани розвитку шкільної освіти області: 284 кабінети початкових класів, 80 кабінетів природничих наук, 20 нових дитсадків

Плани розвитку шкільної освіти області: 284 кабінети початкових класів, 80 кабінетів природничих наук, 20 нових дитсадків

Про плани розвитку середньої освіти Харківщини розповів заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев у ході прес-конференції 7 березня.

Анатолій Бабічев нагадав, що протягом останніх двох років за рейтингами Кабінету міністрів наш регіон впевнено посідає перше місце за показниками доступності освіти.

«Розвитку освітньої сфери особливу увагу приділяє голова ХОДА Юлія Світлична. Ми плануємо й надалі працювати максимально ефективно. Наша головна мета - якість та доступність освіти для всіх дітей області», - підкреслив заступник керівника області.

Він розповів, що в цьому році з обласного бюджету вже виділено кошти на закупівлю понад 80 мультимедійних кабінетів природничих наук.

«18 кабінетів буде закуплено для шкіл міста Харків, - зазначив Анатолій Бабічев. - Сьогодні маємо таку ситуацію, що сільські школи області мають краще оснащення, ніж харківські, тому допомагатимемо закладам міста, які мають найкращі показники».

Уперше з обласного бюджету виділені кошти на придбання обладнання для кабінетів, у яких проводитиметься ЗНО з англійської мови, що в цьому році передбачає завдання з аудіювання.

Також планується обладнати технікою та новими меблями приміщення, у яких навчатимуться за новою програмою перші класи, - кошти передбачені на відповідне переоснащення 284 закладів.

Буде продовжено і роботу з оновлення парку шкільних автобусів: з обласного бюджету вже виділено кошти на придбання 12 автобусів.

Буде продовжено роботу з розвитку мережі дошкільних навчальних закладів області - загалом планується відкрити 20 нових дитячих садків.

«У цьому році приділимо увагу найбільш проблемним населеним пунктам, де садочків не було ніколи або є велика черга. Декілька закладів плануємо відкрити у Харківському районі. У Балаклійському районі, в селищі Бригадирівка, садок буде відкритий вже найближчим часом», - розповів заступник голови ХОДА.