Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Узбекистан зацікавлений у співпраці з Харківщиною у сферах енергетики, фармації та приладобудування

Узбекистан зацікавлений у співпраці з Харківщиною у сферах енергетики, фармації та приладобудування

5 березня голова ХОДА Юлія Світлична провела зустріч з делегацією Республіки Узбекистан.

До складу делегації увійшли Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Узбекистан в Україні Алішер Абдуалієв і заступник хокіма (глави місцевої адміністрації) Ташкентської області Ільзат Касімов.

Предметом обговорення стали результати активізації двостороннього співробітництва, які були досягнуті за останній рік, і подальші плани.

«Ще в 2016 році ми з вами визначили план розвитку. Як результат, маємо зростання зовнішньоторговельного обороту - плюс 15%, - навела дані Юлія Світлична. - Це добра тенденція, але в нас ще досить великий потенціал. Тому думаю, що подальший розвиток двосторонніх відносин між Узбекистаном і Харківською областю дасть нам можливість поліпшити наші економічні показники, а також налагодити нові взаємини між промисловими підприємствами Харківської та Ташкентської областей».

Як найбільш перспективні напрямки співпраці сторони назвали активізацію контактів у промисловій сфері (а саме - енергетичному машинобудуванні, харчовій промисловості, приладобудуванні, фармації тощо). Керівник області також акцентувала увагу делегації на можливостях освітньої сфери Харкова, зокрема - в сфері підготовки кадрів для IT. Юлія Світлична також підкреслила, що наш регіон зацікавлений в активізації співробітництва з Ташкентською областю та укладенні відповідної угоди.

Алішер Абдуалієв подякував голові ХОДА за активну позицію щодо розвитку двосторонніх відносин і зазначив, що така ж активна позиція в цьому питанні - у глави Ташкентської області. Він запропонував за участю представників торгово-промислових палат двох країн скласти дорожню карту співпраці, а також запросив керівництво області взяти участь у міжнародній виставці, присвяченій енергетиці, яка стартує в Узбекистані 16 травня.

«З боку Узбекистану є зацікавленість у постачанні турбінного обладнання харківського виробництва на місцеві електростанції, абразивних матеріалів, обладнання для залізниці, оскільки цей вид транспорту становить 80% усього обсягу перевезень в Узбекистані, - повідомила голова ХОДА, підбиваючи підсумки зустрічі. - Для детального обговорення проектів бізнес-делегація від Харкова відправляється в Ташкент вже в травні».

Більше фото