Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марк Беккер провів засідання штабу мобільного реагування на випадки порушень прав землевласників

Марк Беккер провів засідання штабу мобільного реагування на випадки порушень прав землевласників

Під час засідання 6 лютого підбили підсумки роботи за минулий тиждень, а також розглянули хід вирішення питань, порушених на попередніх засіданнях.

Так, у першу чергу члени комісії розглянули ситуацію, що виникла в селі Пархомівка, де у місцевих жителів є складнощі з оформленням права власності на земельні ділянки. Для детального розгляду цього звернення на нараді був присутній голова Пархомівської сільської ради Євген Сілін. За його словами, деякі з місцевих жителів є власниками державних актів на постійне користування земельними ділянками, але не мають кадастрового номера, через що виникають суперечки.

Як зазначив перший заступник начальника ГУ Держгеокадастру в Харківській області Василь Саранча, в населеному пункті Краснокутського району провели роботу з районним землевпорядником і головою сільради, уточнивши кількість громадян, які зіткнулися з цією проблемою, та площу земель, за яку йдуть суперечки.

«Вже найближчим часом фахівці Держгеокадастру і Державного інституту землеустрою будуть проводити в Пархомівці роботу з оформлення права власності на земельні ділянки. Громадяни зможуть укласти необхідні договори», - повідомив Василь Саранча.

Марк Беккер підкреслив, що члени штабу повинні докласти максимум зусиль для того, щоб жителі села мали можливість користуватися своїми земельними ділянками. Також він просив землевпорядників провести роботу з оформлення документів у короткі терміни - до початку весняно-польових робіт.

З початку року оперативним штабом мобільного реагування на випадки порушень прав землевласників і землекористувачів розглянуто 25 звернень (у тому числі 11 звернень, що надійшли на телефон «гарячої лінії»), з них 24 звернення оперативним штабом відпрацьовані, факти рейдерства не підтверджені. На даний час відпрацьовується 1 звернення.

Штаб був створений розпорядженням голови ХОДА Юлії Світличної. Головною метою його діяльності є забезпечення захисту аграріїв від спроб рейдерських захоплень земель і зібраного врожаю, швидке й ефективне реагування на будь-які незаконні дії щодо протиправного захоплення майна аграріїв. Штаб не заміщає діяльність відповідних органів у фіскальній частині або рішення судів.

До складу штабу увійшли представники силових структур області, громадських організацій, які об'єднують власників землі, фахівці Департаменту АПР ХОДА, фіскальної служби і Держгеокадастру області.

Телефони «гарячої лінії» оперативного штабу мобільного реагування на випадки порушень прав землевласників і землекористувачів: (057) 705-01-59, (066) 339-10-58.