Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Барвінковому відремонтували Будинок творчості

У Барвінковому відремонтували Будинок творчості

З результатами проведених робіт під час робочої поїздки до Барвінківського району ознайомився перший заступник голови ХОДА Марк Беккер.

Ремонт у закладі культури тривав протягом 2016 - 2017 років.

«За підтримки голови ХОДА Юлії Світличної з обласного бюджету були виділені необхідні кошти для ремонту даху. А районна влада відповідно до наших попередніх домовленостей профінансувала внутрішні та зовнішні роботи. Зараз усі роботи завершені, й творчі колективи мають можливість займатися в набагато кращих умовах», - відзначив Марк Беккер.

Так, у Будинку творчості було повністю оновлено танцювальний клас, де займаються хореографією 140 учнів.

«Тут зроблено буквально все «з нуля». Капітально відремонтовані стіни, підлога, система опалення, замінені вікна, двері, мережа освітлення. Як і вимагають стандарти хореографії, встановлені дзеркала та спеціальні станки (причому вони дворівневі – для старшої і молодшої груп, адже до нас ходять діти від 5 до 16 років), - розповів керівник колективу народного танцю «Пролісок» Олександр Тимченко. - Про такий танцювальний клас ми могли лише мріяти».

Під час відвідання Будинку творчості перший заступник голови облдержадміністрації поспілкувався з викладачами та вихованцями закладу. Серед юних артистів, які займаються у Будинку творчості, - колективи народного танцю «Пролісок» та естрадного танцю «Феєрія» -  переможці та лауреати всеукраїнських та міжнародних конкурсів. Наприкінці 2017 року «Феєрія» здобула перше місце в міжнародному танцювальному конкурсі у Львові, а «Пролісок» привіз золоті та срібні медалі з Києва, де за перемогу на танцмайданчику боролися 90 колективів з усієї України.

Під час спілкування з барвінківцями Марк Беккер також повідомив про те, що в найближчих планах керівництва області щодо розвитку інфраструктури в Барвінківському районі – ремонт центральної районної лікарні. Необхідні кошти планують виділити вже на найближчій сесії обласної ради.