Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марк Беккер та Роман Чернега представили нового керівника обласного ГУ Держпраці

Марк Беккер та Роман Чернега представили нового керівника обласного ГУ Держпраці

Відомство очолив Володимир Рожанський.

Рекомендуючи начальника колективу ГУ Держпраці в Харківській області та іншим учасникам зустрічі, перший заступник голови ХОДА відзначив, що Володимир Рожанський «пройшов шлях від простого працівника до керівника підприємства, має досвід роботи в органах виконавчої гілки влади та місцевого самоврядування та є депутатом обласної ради».

Марк Беккер наголосив, що зараз перед управлінням стоїть низка важливих завдань, серед них – сприяння підвищенню рівня безпеки та гігієни праці, виводу з «тіні» зарплат та підвищенню соціальних гарантій працівникам промисловості й агросектору області.

«У Харківській області відбуваються позитивні зміни. Є зростання промисловості на 6 %. За 11 місяців 2017 року обсяг виробництва та реалізації продукції склав 150 млрд грн, це на 15% вище, ніж за весь 2016 рік. 68% підприємств спрацювало з прибутком, який складає майже 4,3 млрд грн – це дані тільки за 9 місяців 2017-го, - повідомив Марк Беккер. - Головою Харківської облдержадміністрації Юлією Світличною було поставлено завдання щодо підвищення зарплатні. Ми бачимо, що в 2017 році в нас є зростання заробітної платні, його темп – понад 40 %. Якщо ми маємо збільшення обсягів виробництва, маємо прибуток, то відповідно повинні зростати соціальні гарантії. І я думаю, що це перше завдання, яке буде поставлено перед новим керівником Головного управління Держпраці в Харківській області».

Голова Державної служби України з питань праці Роман Чернега відзначив потенціал Харківщини, великі виробничі можливості та можливості формування ефективного бізнес-клімату, а також значну роль органів Держпраці в цих процесах.

«Нового керівника обласного управління призначаємо після проведення нами відповідного конкурсу, переможцем якого він став. Харківщина чекає на вольового керівника, який наводитиме лад у сфері праці. 2018 рік має стати роком реалізації викликів, які ми напрацювали за останній період. Для цього ми маємо всю правову базу», - сказав Роман Чернега.

Він також нагадав, що Державна служба України з питань праці належить до невеликої кількості державних органів, які не підпадають під дію мораторію на здійснення державного нагляду.

У свою чергу начальник ГУ Держпраці в Харківській області серед ключових завдань, що стоять перед його відомством, назвав формування культури у сфері безпеки та гігієни праці, вирішення проблем грубих порушень законодавства про працю, легалізації працівників та зарплат.

«Моя робота як керівника – також не допустити корупції в Головному управлінні Держпраці в Харківській області», - підкреслив Володимир Рожанський.