Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична позначила пріоритети роботи ХОДА в 2018 році

Юлія Світлична позначила пріоритети роботи ХОДА в 2018 році

Про підсумки роботи, що була проведена в 2017-му, та плани на наступний рік керівник області розповіла журналістам після завершення пленарного засідання сесії облради.

«Для Харківської області минулий рік відзначився масштабним будівництвом, - відзначила Юлія Світлична. - Це й реконструкція доріг, і збільшення в рази фінансування освіти, охорони здоров’я та спорту, всіх соціальних програм».

Голова ХОДА підкреслила: «Наступного року ми продовжимо будувати». Серед наймасштабніших інфраструктурних проектів 2018-го керівник області відокремила будівництво метрополітену в місті Харків та сучасного комплексу перероблення побутових відходів у Дергачівському районі. Також у 2018-му триватимуть будівництво великої зали обласної філармонії, процес зміцнення матеріально-технічної бази опорних шкіл регіону. Буде приділено увагу розвитку сфери спорту.

«Будемо акцентовано підходити до побудови нової сільської медицини по всіх районах Харківської області. Опрацьовуємо свої пропозиції та будемо надавати їх міністерству – щоб їх урахували. Після прийняття відповідних рішень будемо впроваджувати їх, будувати сільські амбулаторії із забезпеченням усіх необхідних умов, у тому числі забезпечимо в цих амбулаторіях житло та транспорт для сільських лікарів», - розповіла Юлія Світлична.

Серед пріоритетів у дорожньому будівництві вона відзначила завершення реконструкції Губарівського шляхопроводу та ремонт траси Харків – Охтирка. Значну увагу в 2018-му також приділять не тільки дорогам державного значення, але й місцевим шляхам.

«Будемо працювати над зміцненням міжнародних зв’язків, залучатимемо до Харківської області всі програми від міжнародних партнерів, які наразі існують. Знаходимося в діалозі щодо залучення іноземних інвестицій в економіку області. Також будемо підтримувати промисловість – щоб були нові робочі місця, а підприємства мали великий портфель замовлень», - акцентувала керівник області.