Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині військовослужбовці здали кров для поранених бійців АТО

На Харківщині військовослужбовці здали кров для поранених бійців АТО

До цієї акції долучились військові Харківського обласного комісаріату та районних військкоматів міста.

21 грудня 25 військовослужбовців здали понад восьми літрів крові, яку спрямують на потреби пацієнтів Військово-медичного клінічного центру Північного регіону. 22 грудня до акції, за словами військового комісара Харківського обласного комісаріату Юрія Калгушкіна, приєднаються ще близько 20 службовців.

Участь в акції взяв і директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Олексій Максимов.

«Наші хлопці та дівчата проливають за нас стільки крові, що це - найменше, що ми можемо для них зробити, - підкреслив Олексій Максимов. - Голова ХОДА Юлія Світлична всім подала приклад. Вона однією з перших здала кров для поранених бійців, і робить це регулярно».

За словами завідувача відділом Харківського обласного центру служби крові Юрія Верховенка, жителі нашого регіону дуже активно здають кров на потреби поранених.

«Люди приходять щодня: це або поодинокі випадки, або акції, у яких беруть участь групи людей, які хочуть допомогти пораненим. Вони постійно підживлюють запаси компонентів крові, які знаходяться в обласному центрі служби крові. Дефіциту компонентів крові в Харківській області немає», - розповів Юрій Верховенко.