Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські сумоїсти вибороли 34 золоті медалі всеукраїнського турніру

Харківські сумоїсти вибороли 34 золоті медалі всеукраїнського турніру

Змагання «Кharkov Sumo Open» відбулись у харківській ШВСМ. Про це повідомляють в Управлінні у справах молоді та спорту ХОДА.

Третій рік поспіль Федерація сумо Харківської області спільно з Всеукраїнською федерацією сумо та за підтримки ХОДА проводить свій передноворічний турнір. З кожним роком росте не тільки кількість учасників, але і кількість регіонів, які беруть участь у цих змаганнях. У цьому році турнір зібрав близько 400 спортсменів п’яти вікових категорій з 14 областей України.

Під час урочистої церемонії відкриття усіх учасників зі стартом змагань та новорічними святами від Харківської облдержадміністрації привітав куратор цього виду спорту Руслан Байрамов.

«Сумо на Харківщині - один з провідних видів спорту в неолімпійських видах. У минулому році наша область посіла по сумо перше місце в Україні, і в цьому році ми також повинні утримати перше місце за собою», - зазначив Руслан Байрамов.

Свою майстерність харківські сумоїсти підтвердили і на домашньому турнірі, завоювавши на «Кharkov Sumo Open» 34 золоті медалі з 70 можливих.

В елітній віковій категорії, в змаганнях серед чоловіків та жінок, переконливу перемогу і золоті медалі здобули Вікторія Сукретна (вагова - до 55кг), Євген Колесник (вагова категорія - до 100кг) та Сергій Соколовський (вагова - понад 115кг).

У загальнокомандному заліку перше місце було за збірною Харківської області, друге посіла команда з Сумської області, а третє - гості з Полтавської області.

«Для українського сумо 2017 рік видався успішним. У цьому році були Всесвітні ігри, і збірна України привезла три медалі – «золото», «срібло» і «бронзу». На жаль, харків'яни не змогли завоювати нагороди на цих Іграх. За крок від перемоги зупинилася Марія Дрбоян, яка посіла п'яте місце, - зазначив президент Федерації сумо Харківської області Антон Чуєв. - Але на інших змаганнях харків’яни виступили дуже успішно. З чемпіонатів Європи, з Кубків Європи та світу ми поверталися з хорошим результатом і медалями.  Сьогодні, як і в минулому році, Харківська область за сумо лідирує в загальному всеукраїнському рейтингу. Сподіваємося, що і в 2018 році ця тенденція буде збережена. Першим стартом в новому році стане січневий чемпіонат Європи серед чотирьох вікових груп в Угорщині, до якого ми зараз вже готуємося».

Теги