Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Теплі» кредити за обласною програмою отримали 1340 жителів

«Теплі» кредити за обласною програмою отримали 1340 жителів

У 2017 році на відшкодування відсотків за цими кредитами з обласного бюджету було виділено понад 640 тис. грн.

Підсумки реалізації Програми відшкодування відсотків за кредитами, отриманими населенням Харківської області на впровадження енергоощадних заходів у 2017 році підбили в Управлінні паливно-енергетичного комплексу ХОДА.

«Кредити за програмою жителі області використали для заміни вікон, дверей, балконів, утеплення фундаментів, дахів, стін будинків, встановлення котлів, систем опалення та інше. Майже 90% від загальної суми витратили на придбання енергоефективного обладнання та матеріалів для житла», - розповіли в Управлінні ПЕК.

Нагадаємо, Програму відшкодування відсотків за кредитами, отриманими населенням Харківської області на впровадження енергоощадних заходів на 2016 - 2020 роки, було затверджено у грудні 2015 року. Програмою передбачено відшкодування з обласного бюджету 15% від відсоткової ставки за отриманими населенням кредитами. Документ передбачає фінансування з обласного бюджету протягом 2016-2020 років у розмірі 29,3 млн грн.

Кредит за програмою можна отримати у чотирьох банках – АТ «Ощадбанк», АТ «Укрексімбанк», ПАТ КБ «ПриватБанк» та АБ «Укргазбанк».