Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відновлено дію урядової програми «Теплі кредити»

Відновлено дію урядової програми «Теплі кредити»

Найбільш популярний серед населення напрямок програми – придбання енергоефективних матеріалів та обладнання з частковим відшкодуванням залучених кредитних коштів.

Як повідомили в Управлінні паливно-енергетичного комплексу ХОДА, програму відновлено з 22 листопада 2017 року. Державні банки вже поновили видачу фізичним особам «теплих» кредитів. Громадяни, які візьмуть участь у програмі, щоб утеплити власне житло, замінити вікна на енергоощадні, встановити вузли обліку, модернізувати освітлення тощо, отримають від держави безповоротну фінансову допомогу у розмірі до 35% від суми залучених кредитних коштів, але не більш ніж 14 тис. грн. Така компенсація надаватиметься і тим, хто отримує субсидії на оплату житлово-комунальних послуг.

Також нагадаємо, що на території Харківської області діє обласна програма з відшкодування відсотків за кредитами, отриманими населенням регіону на впровадження енергоощадних заходів на 2016 - 2020 роки. Відшкодовано буде 15% річної ставки за отриманими кредитами на придбання енергоефективного обладнання та/або матеріалів (матеріали з утеплення, встановлення засобів обліку, заміна вікон, встановлення твердопаливних котлів тощо).

Довідка. 8 листопада 2017 року на засіданні уряду під головуванням Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана вирішено збільшити фінансування програми «теплих» кредитів у 2017 році на 100 млн грн відповідно до внесених змін у Державний бюджет України на поточний рік.