Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Роботи на Губарівському шляхопроводі вийшли на завершальну стадію

Роботи на Губарівському шляхопроводі вийшли на завершальну стадію

Міст на трасі Харків - Охтирка вже готовий на 70%. Такі дані наводять у Службі автомобільних доріг у Харківській області.

«Голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична поставила нам першочергові завдання на цей рік, серед яких – капітальний ремонт шляхопроводу в Губарівці, - розповідає начальник САД Євген Зражевець. – Минулого року ми здійснили всі проектні та геодезичні роботи, спланували всі завдання, цього року провели тендер, був визначений переможець. Роботи розпочали у травні».

Євген Зражевець відзначив, що, крім відновлення самого шляхопроводу, виконають роботи на під’їздах до нього з обох боків.

«Облаштуємо нове покриття, будемо формувати узбіччя, буде виконаний весь комплекс робіт, - запевнив начальник САД. – На самому шляхопроводі ми вже встановлюємо балки. За тиждень перейдемо до бетонування накладної плити. Потім будемо встановлювати перехідні плити, а далі перейдемо на тротуарні блоки, перильне та бар’єрне огородження, облаштування верхніх шарів дорожнього одягу. Проектом передбачено, що роботи повинні бути завершені до кінця року».

Новий шляхопровід розширено до 9,5 метрів (ширина старого складала 6,8 метра), його довжина буде 55,3 метра (довжина старого - 43 метри). Окрім того, за словами Євгена Зражевця, завдяки системі ProZorro під час будівництва вдалося зекономити близько 9 млн грн. Зараз кошторисна вартість проекту складає 31,5 млн грн. На об’єкті у дві зміни працюють 30 спеціалістів та 7 одиниць техніки.

«Якість відмінна. Цей міст простоїть 100 років», - запевнив начальник будівельної ділянки Роман Зінченко.

Міст на трасі Харків – Охтирка не функціонував 10 років – у 2007-му його демонтували через аварійний стан. Через це водії мусили їхати зайві 15 км в об’їзд - через Полкову Микитівку.

«Цей шляхопровід необхідний. Об’їзні дороги місцевого значення вантажівки розбивають, адже вони не були розраховані на такі навантаження», - говорить голова Богодухівської РДА Володимир Шаров.

За його інформацією, окрім шляхопроводу, також до ладу приводять і дороги, що поблизу.

«До робіт голова ХОДА Юлія Світлична підійшла комплексно. Були закладені кошти на ремонт дороги, що з’єднує Богодухівський і Краснокутський райони. На ділянці між Полковою Микитівкою та Козіївкою дороги взагалі не було. Це приблизно два кілометри. Навіть маршрутні автобуси відмовлялися їхати з Краснокутська до Богодухова. Зараз тут проведено ремонт. Ця дорога разом зі шляхопроводом дасть можливість зробити проїзд через район значно кращим», - зазначив Володимир Шаров.

Більше фото