Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відкрили меморіальну дошку майору Сергію Лобову

У Харкові відкрили меморіальну дошку майору Сергію Лобову

В урочистому заході взяли участь офіцери та курсанти Військового інституту танкових військ Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут».

Пам’ятну дошку відкрили на фасаді будівлі міської гімназії № 82, яку закінчив загиблий герой АТО.

Під час жалобного мітингу свої почуття висловили цивільні викладачі і військовослужбовці, які разом із Сергієм Лобовим навчалися чи проходили службу в одній військовій частині.

«Сергій після закінчення цієї гімназії разом зі мною навчався у нашому славному військовому виші. У 2010-му ми отримали офіцерські погони, і далі Сергій продовжив службу в елітних військах Збройних сил України, - розповідає начальник бронетанкової служби військового інституту капітан Владислав Болєлов. - Ми завжди його пам’ятатимемо, як надійного друга, перспективного офіцера і просто доброзичливу людину. На його прикладі виховуватимуться нові покоління захисників України».

28-річний харків’янин Сергій Лобов командував ротою 74-го окремого розвідувального батальйону. Він загинув 18 червня 2016 року в районі смт Луганського Донецької області. Командир роти глибинної розвідки зупинив основну групу солдат, що встановлювала апаратуру для прослуховування, і з двома бійцями пройшов ще 50 метрів уздовж лінії розмежування. Старший солдат роти, натрапивши на розтяжку, що йшла до протипіхотної стрибаючої міни, намагався врятувати товаришів - прикрити своїм тілом, проте це не вдалося. Майор Лобов отримав поранення в голову та був ще при тямі, коли на місце прибігли інші учасники розвідгрупи. Проте до шпиталю його живим не довезли. За особисту мужність і героїзм, виявлені при захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, Сергій Лобов нагороджений посмертно орденом Богдана Хмельницького III ступеню. У героя залишився маленький син.