Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області проведуть оцінку 170 програм і проектів, які може профінансувати ДФРР

В області проведуть оцінку 170 програм і проектів, які може профінансувати ДФРР

12 жовтня в ХОДА відбулося засідання регіональної комісії, яка проводить попередній відбір програм і проектів для фінансування з ДФРР.

Провів засідання заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко. Він зазначив, що конкурсний відбір проектів для реалізації в 2018 році було розпочато в серпні, він тривав близько двох місяців. Так, відібрали 196 проектів на загальну суму 1,4 млрд грн.

Як заявила заступник начальника Управління з питань розвитку транспортної інфраструктури, торгівлі та фінансових ресурсів - начальник відділу розвитку споживчого ринку Департаменту економіки та міжнародних відносин ХОДА Ольга Шамаєва, з цієї кількості проектів 26 не відповідали критеріям і умовам відбору.

Таким чином, членам регіональної комісії з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, які профінансує ДФРР, до оцінки надано 170 проектів на загальну суму 986 млн.

«Згідно з положенням комісії, ми розподілимо інвестиційні програми і проекти між членами комісії. До 18 жовтня необхідно провести їх оцінку. Наступне засідання буде проведено 20 жовтня, після чого відпрацьований пакет документів ми передамо на затвердження керівнику області. Потім документи розглянуть у Мінрегіоні», - розповів про порядок проведення відбору та затвердження програм Євгеній Шахненко.

Він також нагадав членам комісії, що вони повинні визначити рейтинги проектів, виходячи з їх пріоритетності. Так, не менш ніж 10% проектів повинні бути спрямовані на будівництво спортивної інфраструктури, ще 10% - на впровадження енергоефективних технологій на об'єктах охорони здоров'я та освіти.

Також у ході засідання повідомили, що ОТГ області подали на конкурс 19 проектів. Проекти прийняли навіть у тих громад, в яких ще не відбулися вибори.

Як зазначила Ольга Шамаєва, з проектами можна ознайомитися в електронному режимі на сайті ДФРР-Мінрегіон.