Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична передала державні нагороди викладачам та керівництву університету мистецтв

Юлія Світлична передала державні нагороди викладачам та керівництву університету мистецтв

Голова ХОДА відвідала урочистий захід з нагоди 100-річчя вишу.

Юлія Світлична привітала викладачів та студентів Харківського національного університету мистецтв імені І.П.Котляревського з ювілеєм навчального закладу.

«Університет імені Котляревського дав путівку в життя більш ніж 20 тисячам талановитих дітей. І ми можемо пишатися своїми талановитими земляками, фахівцями, своїм краєм», - сказала керівник області.

Вона відзначила, що в області приділяється велика увага підтримці культури та мистецтва, зокрема – розвитку матеріально-технічної бази відповідних закладів.

«За останні роки ми почали ремонтувати будинки культури в сільській місцевості - ті, які не бачили ремонту 30, а то й 40 років поспіль. Ми відновлюємо такі заклади, як музей Рєпіна в Чугуєві. Повернули у власність громади будівлю Пархомівського художнього музею. Підтримуємо всі обласні театри, які знаходяться в місті Харків. Після 10 років нарешті добудовано органну залу Харківської обласної філармонії, і я зроблю все, щоб велику залу філармонії було добудовано до кінця 2018 року», - сказала Юлія Світлична.

Вона повідомила, що Президент України підтримав ініціативу керівництва області та з нагоди 100-річчя Харківського національного університету мистецтв присвоїв державні нагороди 8 викладачам вишу. У ході урочистого заходу Юлія Світлична передала нагороди колективу та ректору вишу Тетяні Вєркіній. Вона, у свою чергу, подякувала голові ХОДА за постійну підтримку університету.

«Дуже дякую Юлії Олександрівні. Я навіть не здивована. Для мене було великим поштовхом, коли я почула, що Президент Франції Макрон дуже добре грає на фортепіано. Це добрий знак. Я хочу вам сказати, що я не здивована тому, що я бачу в Юлії Олександрівні, тому що вона піаністка, вона закінчила музичну школу. Тому такий широкий погляд на життя, тому таке масштабне мислення. Це все - в музиці, в мистецтві», - сказала Тетяна Вєркіна.

Вона відзначила вклад Юлії Світличної у створення ради молодих вчених та підтримку головою ХОДА талановитої молоді.

«Саме завдяки діям нашого керівника області ми можемо сьогодні святкувати. Людина повинна хоч раз у житті почути: дякуємо, ви добре працюєте», - відзначила ректор Харківського національного університету мистецтв імені І.П.Котляревського.