Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична провела зустріч зі шведською Парламентською делегацією ОБСЄ

Юлія Світлична провела зустріч зі шведською Парламентською делегацією ОБСЄ

Сторони обговорили соціально-економічну ситуацію в регіоні та подальші перспективи розвитку й економічного співробітництва.

Голова ХОДА поінформувала делегацію Королівства Швеція про ситуацію в Харківській області, відзначивши стабілізацію ситуації у сфері безпеки та показники, які свідчать про зростання економіки регіону.

«На сьогодні показник зростання промислового виробництва в області - 109% (для порівняння, по Україні це 99%). Машинобудування зросло на 20%. Також цього року ми зібрали рекордний урожай озимих та ранніх зернових і зернобобових за всю історію Харківської області», - зазначила Юлія Світлична.

Вона підкреслила потенціал регіону у сфері науки та інновацій, а також - у ІТ-сфері. Юлія Світлична також передала запрошення шведському бізнесу й дипломатичному корпусу взяти участь у Міжнародному економічному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!», який пройде в Харкові в кінці вересня.

Глава шведської делегації, член Парламентської Асамблеї ОБСЄ Кент Хаєрштед у свою чергу повідомив, що багато членів делегації неодноразово бували в різних регіонах України.

«Більшість наших зустрічей сьогодні пов'язані з тими труднощами та проблемами, які є в регіонах, - зазначив Кент Хаєрштед. - Але ви говорите про потенціал, і це важливо. Тут є потенціал для розвитку, це особливий меседж. Зараз уже потрібно готуватися до того, що робити після війни. І ви як раз цим і займаєтеся. Ви працюєте над майбутнім регіону».

Глава делегації запевнив, що передасть запрошення на економічний форум до Харкова всім зацікавленим представникам шведського бізнесу.

Більше фото