Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Рекомендую турецькому бізнесу уважніше придивитися до Харківщини. Посол Туреччини в Україні

Рекомендую турецькому бізнесу уважніше придивитися до Харківщини. Посол Туреччини в Україні

2 вересня голова ХОДА провела зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Турецької Республіки в Україні.

Під час зустрічі з Юлією Світличною Йонет Джан Тезел повідомив, що неодноразово відвідував Харків і відзначає істотну динаміку в розвитку регіону в останні два роки.

«При нинішньому керівництві область демонструє помітні успіхи. Я знаю можливості Харкова з точки зору комерції, а також науки, освіти та їх зв'язку з промисловістю. Саме тому я рекомендую турецькому бізнесу уважніше придивитися до вашої області та її можливостей. Більш того, і на рівні регіону, і на рівні країни нам варто вийти за межі торгівлі - займатися спільним розвитком технологій і реалізацією соціальних проектів», - висловив пропозицію пан посол.

Голова ХОДА, у свою чергу, зазначила, що в регіоні розвитку міжнародних відносин приділяється особлива увага.

«Наша мета - допомогти бізнесу Харківської області відкрити для себе нові горизонти. Така робота дає результати та позначається на соціально-економічних показниках: два роки поспіль наша область є лідером із соціально-економічного розвитку серед регіонів країни. Підтримка Президента України Петра Порошенка, а також міжнародних партнерів дозволяє нам розвиватися високими темпами», - зазначила Юлія Світлична.

Говорячи про перспективи співпраці з Туреччиною, вона також зазначила, що її розвитку багато в чому сприяє наявність прямого комфортного авіасполучення.

«У нас є всі можливості розвивати як торгові відносини, так і реалізовувати спільні освітні та соціальні проекти», - підкреслила голова ХОДА.

Йонет Джан Тезел також розповів про турецький урядовий проект, який реалізується в Україні та стосується підтримки соціальних установ - лікарень, шкіл, дитячих будинків тощо. Посол Туреччини запропонував Харківській області взяти участь у програмі.

Юлія Світлична зазначила, що в області активно реалізуються подібні проекти міжнародних організацій, які надають допомогу соціальним закладам, особливо тим, які надають послуги великій кількості переселенців.

«Зі свого боку ми гарантуємо всю можливу підтримку в чесній і прозорій реалізації таких проектів», - підкреслила Юлія Світлична.

Вона також запросила посла Турецької Республіки взяти участь у міжнародному економічному форумі, який пройде в Харкові у вересні.

Більше фото