Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Першокурсників Каразінського університету посвятили у студенти

Першокурсників Каразінського університету посвятили у студенти

В урочистому заході, який відбувся 31 серпня, взяв участь заступник голови – керівник апарату ХОДА Анатолій Бабічев.

Він привітав студентів та викладачів вишу з початком нового навчального року від імені керівника області Юлії Світличної, відзначивши роль університету в становленні вітчизняної науки і вищої освіти.

«Я радий разом з вами відзначати таку подію, як посвята першокурсників у студенти! Сьогодні багато хто заздрить вам - вчорашнім абітурієнтам, які стали студентами Харківського національного університету імені Каразіна – одного з найстаріших університетів Східної Європи. Не маю жодних сумнівів, що ви будете відтепер гідно нести високе звання студентів університету. Бажаю вам успішного старту нового навчального року, успіхів у навчанні й праці, особистого добробуту й миру в Україні», - звернувся до першокурсників Анатолій Бабічев.

Він зазначив, що університет завжди стояв у витоків українського культурного відродження, активно впливав і понині впливає на формування національної самосвідомості українського народу.

«Спілкуючись зі студентами Каразінського, ми завжди відчуваємо ваш щирий патріотичний настрій, повну підтримку європейського вектора розвитку України. Ви свідомо налаштовані на перетворення нашої країни на сучасну європейську державу, розумієте необхідність реформ і в економіці, і в політиці, і, безумовно, в освіті»,  - сказав Анатолій Бабічев.

Під час церемонії посвяти студенти вишу поклали квіти до пам'ятника засновнику університету, видатному вченому, громадському діячеві і просвітнику Василю Каразіну та запалили символічний вогонь знань.