Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Контролюючі органи перевірять якість виконання відновлювальних робіт у Балаклії. Юлія Світлична

Контролюючі органи перевірять якість виконання відновлювальних робіт у Балаклії. Юлія Світлична

Під час XII сесії Харківської обласної ради VII скликання підбили проміжні підсумки ліквідації наслідків НС, що сталася в місті 23 березня.

Голова ХОДА зазначила, що відновлювальні роботи в Балаклії було проведено у найкоротші терміни.

«П’ять місяців минуло з моменту надзвичайної ситуації, яка спричинила неймовірно великі руйнування. І ті, хто розуміються на цьому, знають, скільки потрібно часу для того, щоб провести відновлювальні роботи. У Лозовій і Сватовому такі роботи проводилися рік і більше. Мною було поставлено завдання – завершити відновлювальні роботи в Балаклії до початку опалювального сезону. За 5 місяців виконано більш ніж 90 % відновлювальних робіт», - підкреслила керівник області.

При цьому Юлія Світлична наголосила, що швидкість виконання робіт не має позначитися на їх якості.

«Після виконання робіт контролюючі органи проінспектують усе, що було зроблено, і перевірять, як було витрачено державні кошти, - повідомила голова ХОДА. - За моїм дорученням було створено декілька штабів і комісій, які виїжджають на місця. Я прошу включитися особисто голову РДА, міського голову – вислухати всі зауваження мешканців щодо якості та обсягів виконання робіт, виїхати на місця разом з підрядником і виправити наявні недоліки».

Під час засідання міський голова Балаклії Іван Столбовий та голова РДА Степан Масельський доповіли про хід відновлювальних робіт у місті.

«Ми впоралися з подоланням наслідків НС у стислі терміни та без суттєвих проблем. За це щира подяка голові області Юлії Світличній від мешканців міста та депутатського корпусу. За її підтримки ми отримали від уряду відповідні кошти та вже виконали практично всі роботи. Середня допомога постраждалим мешканцям склала близько 14 тис. грн», - зауважив Іван Столбовий.

Він відзначив, що ці кошти було спрямовано громадянами на проведення відновлювальних робіт у помешканнях, капітальні роботи (ремонти покрівель, заміна вікон, дверей тощо) не входять до позначеної суми допомоги.

За інформацією мера міста, до списку громадян, постраждалих внаслідок вибухів на військовому арсеналі, було внесено 3908 мешканців міста. 3109 з них звернулися до міськради за матеріальною допомогою для відновлення житла. На даний момент розглянуто 2707 заяв на загальну суму 37 млн 175 тис. грн.

Кошти для надання матеріальної допомоги мешканцям Балаклії - 30 млн грн - за ініціативи Юлії Світличної було виділено з обласного бюджету. Крім того, 5 млн грн було виділено з районного бюджету і 4,5 млн грн - з бюджету міста Балаклія. Ще 1 млн грн на ці цілі місто отримало від районів та міст Харківської області.

«На даний момент практично всі кошти використано. Заяви, що залишилися, ми плануємо розглянути протягом двох тижнів», - розповів міський голова.

Говорячи про приватний сектор, він відзначив, що на ремонт будинків було спрямовано будматеріали, надані у якості гуманітарної допомоги, та благодійні кошти. Зокрема, 4,8 млн грн на заміну вікон та дверей у 448 будинках виділило ПАТ «Укргазвидобування». Відремонтувати залишається 60 будинків, цю роботу планують завершити до 5 вересня.

За інформацією Степана Масельського, у ході відновлювальних робіт було замінено 52100 кв. м покрівель, вставлено 7,5 тис. вікон, 625 дверей. У 9 багатоквартирних будинках було проведено капітальний ремонт з укріпленням фундаментів та стін. З 374 квартир, які мають перевести на індивідуальне опалення через зруйнування котельні, 305 вже обладнано котлами. Цю роботу планують завершити за тиждень.

Повністю готові до роботи школи №3 та №6 і Яковенківська школа.

«Особлива подяка голові ХОДА Юлії Світличній, Президенту, уряду за підтримку та своєчасно виділені кошти на відновлення міста. Ми вдячні всім, хто був поруч у цей час», - сказав Степан Масельський.

Фото з XII сесії Харківської обласної ради