Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські біатлоністи – переможці літнього чемпіонату України

Харківські біатлоністи – переможці літнього чемпіонату України

Збірна команда Харківської області завоювала 3 золоті та 1 срібну медаль.

З 4 по 8 серпня в місті Сколе Львівської області пройшов літній чемпіонат України з біатлону серед юніорів та юніорок.

Чотири рази на п’єдестал пошани, в тому числі тричі на найвищу сходинку, підіймалася харків’янка Любов Кип’яченкова. Одну зі своїх золотих медалей вона впевнено завоювала в спринті. Зробивши на дистанції лише один промах, на фініші Любов показала результат 20 хвилин 5.7 сек. Суперницю з Сумської області Катерину Свинаренко, яка посіла друге місце, харківська біатлоністка випередила 1:08.2.

Також Любов здобула золоту медаль в гонці переслідування з результатом 38:26.6, випередивши найближчу суперницю Крістіну Ковальова з Сумської області на 50.3 сек.

В мас-старті Любов Кип’яченкова стала срібною призеркою чемпіонату. Перемогла на цій дистанції Крістіна Ковальова, яка на фініші показала результат 38:23.8 та випередила вихованку Українського Східного Центру олімпійської підготовки з зимових видів спорту на 43.8 сек.

Також харків’яни перемогли в змішаній естафеті з результатом 1:17:30.3. До складу команди увійшли Оксана Коваленко, Любов Кип’яченкова, Олександр Пономаренко та  Юрій Ситник. Найближчих конкурентів – біатлоністів з Чернігівської області, які посіли друге місце, - команда Харківської області випередила на 2 хвилини 6.4 секунди.

На жаль, чоловічій частині харківської збірної, окрім естафети, зачепитися за медалі не вдалося. Найкращий результат був у Юрія Ситника, який в мас-старті посів четверте місце, відстав від переможця Богдана Цимбаля з Сумської області на 01:57.4.