Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Черняк ознайомився з ходом ремонтів у медичних закладах Харківського району

Михайло Черняк ознайомився з ходом ремонтів у медичних закладах Харківського району

Під час робочої поїздки у район заступник голови ХОДА відвідав амбулаторії у селищах Хорошеве та Васищеве.

У цьому році на проведення ремонтів у медичних закладах Харківського району в цілому виділено понад 6 млн грн.

На даний момент роботи в амбулаторіях загальної практики - сімейної медицини селищ Хорошеве та Васищеве знаходяться на завершальних етапах.

Так, у Хорошевській амбулаторії вже замінено покрівлю, виконані роботи зі зміцнення фундаменту, замінено внутрішні комунікації - мережі водопостачання та водовідведення, системи тепло- та енергопостачання. Відремонтовано кабінети лікарів та маніпуляційні, також у будівлі закладу оснащено новий санвузол.

В амбулаторії залишилося відремонтувати вхідну групу та приміщення холу.

Паралельно заклад оснащується новими меблями та частково - новим обладнанням.

У Васищевській амбулаторії також вже відремонтовано кабінети та палати денного стаціонару, загальні приміщення та санвузли. До закладу завозяться нові меблі. Наразі вирішується питання щодо забезпечення закладу переносним апаратом УЗД.

Оглянувши заклади, Михайло Черняк відзначив позитивну динаміку в питаннях технічного оснащення.

«На  придбання медичного обладнання та предметів довгострокового використання для лікарняних установ Харківського району в цьому році виділено майже 1,5 млн грн та  900 тис. грн – на придбання чотирьох спеціалізованих автомобілів.  Загалом, починаючи з 2016 року, транспортний парк медичних закладів району оновлено на 26 одиниць техніки, - зауважив заступник голови ХОДА. - Ми працюємо над тим, щоб поступово виводити медицину області на належний рівень».

Михайло Черняк дав доручення керівництву району завершити ремонті роботи у закладах до початку опалювального періоду.

 Голова РДА Юрій Раїна запевнив, що роботи будуть завершені згідно графіку - у жовтні.

Також заступник голови ХОДА відвідав філію «Мобіль» амбулаторії ЗПСМ селища Пісочин. Він ознайомився з роботою закладу та обговорив з його колективом проблемні питаннями.

«Для селища, яке постійно розвивається, медицина, безумовно, є одним з пріоритетних напрямків. Особливо зважаючи на велику кількість дітей, які проживають як в селищі, так і в мікрорайоні «Мобіль». Керівництво області розуміє це і буде робити все для того, щоб мешканці населеного пункту отримували якісну медичну допомогу», - зазначив Михайло Черняк.

Під час робочої поїздки він також перевірив, як в районі реалізується програма «Доступні ліки».

Крім того, Михайло Черняк обговорив з фахівцями району перспективи розвитку галузі охорони здоров’я в умовах створення медичних округів, а також проаналізував стан виконання програм «Програма боротьби з туберкульозом», «Цукровий діабет», «Удосконалення лікарського забезпечення пільгових категорій населення»,  «Онкологія»,   «Здорова мати-здорова дитина».

Михайло Черняк відзначив належний рівень фінансування програм та діяльності мережі медичних закладів.

«Обласна адміністрація й надалі вживатиме усіх заходів  для того, щоб кожний мешканець області, який потребує медичної допомоги,  міг отримати необхідні ліки, кваліфіковану консультацію лікаря, стаціонарне лікування, пройти якісне обстеження. Люди, їх здоров’я та безпека – головні цінності держави», - підкреслив заступник голови ХОДА.