Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Інвестиційний форум у Харкові пройде в особливому форматі. Юлія Світлична

Інвестиційний форум у Харкові пройде в особливому форматі. Юлія Світлична

Про соціально-економічний розвиток регіону, залучення інвестицій, міжнародне співробітництво та гендерне питання голова ХОДА розповіла в інтерв’ю газеті «День».

Бесіду з керівником Харківської області опубліковано в черговому номері видання.

Відповідаючи на запитання щодо першого місця, яке вона посідає в рейтингу голів облдержадміністрацій від КВУ, та першого місця регіону за даними моніторингу Кабінету Міністрів України, Юлія Світлична відзначила: головним критерієм успіху є якісні зміни, які відчуватимуть люди.

«Для мене важливо бути частиною суспільства, яке має на меті реформування країни, - сказала голова ХОДА. - Зараз багато працюємо над соціально-економічним розвитком і безпекою регіону. Мати постійний зв’язок з громадськістю — необхідна умова, без цього немає розвитку. Також важливо на сході України донести до людей безальтернативність європейського вектора розвитку країни. Можу сказати, що завдяки системній підтримці Президента України сьогодні Харківщина є для Європи та світу регіоном миру і розвитку, а не війни».

Керівник області навела останні дані щодо соціально-економічного розвитку регіону. Так, за її інформацією, протягом 2016 – 2017-го щорічно в області будується понад 200 об’єктів соціальної, гуманітарної та інженерної інфраструктури. Прибуток підприємств промисловості перевищує два мільярда гривень, а частка прибуткових підприємств збільшилася з 50% до 70%. При цьому ріст виробництва в галузі машинобудування склав 20%, що дає змогу розпочати підвищення зарплат працівникам підприємств. Торік область залучила $148 мільйонів іноземних інвестицій — майже вдесятеро більше, ніж у 2015-му.

«Чи є вагомими ці результати? Вважаю, що ми на вірному шляху. І це є результатом спільних дій влади, менеджменту різних підприємств, бізнесу та громадськості. Наголошу, що багато ініціатив, вже впроваджених у Харківській області, були реалізовані саме завдяки системній взаємодії з громадським сектором», - наголосила голова ХОДА.

Вона також відзначила, що сьогодні Харківщина привертає велику увагу міжнародних партнерів. І таку увагу керівництво регіону прагне конвертувати, в тому числі, в економічний розвиток та процес залучення іноземних інвестицій. Серед успішних заходів, що привертають з року в рік усе більшу увагу міжнародних інвесторів, Юлія Світлична відзначила міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» Цього року захід пройде традиційно у вересні.

«Харківський форум прагне зайняти нішу основного майданчика для налагодження міжнародної співпраці на сході України, - сказала Юлія Світлична. - І це підкріплена амбіція, адже за останні три роки жоден із наших форумів не завершився без підписаних угод. Цього року Харківщина також налаштована на конкретний результат, і я вже можу анонсувати, що разом з Національною інвестиційною радою при Президентові України ми готуємо на вересень особливий формат. Переконана, що форум стане подією в економічному житті нашої країни».

Повна версія інтерв’ю – тут.