Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові презентують ваучерну програму допомоги переселенцям

У Харкові презентують ваучерну програму допомоги переселенцям

Безготівкову допомогу на продукти харчування протягом п’яти місяців отримуватимуть 600 родин переселенців області.

Презентація проекту відбудеться 18 липня о 10:00 в готелі «Дружба» (просп. Гагаріна, 185).

У презентації програми візьмуть участь Вольфганг Мьоссінґер (Генеральний консул Німеччини в Донецьку (Дніпро), Юрій Шпарага (директор Департаменту соціального захисту населення Харківської ОДА) та Тетяна Басюк (виконавча директорка українського фонду «Благополуччя дітей»).

Під час заходу близько 100 родин ВПО отримають картки безготівкової допомоги ваучерної програми. 

Програма, яка реалізується українським фондом «Благополуччя дітей» та Diakonie Katastrophenhilfe за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини, втретє працює на території Харківської області. За попередні роки нею скористалося близько 2,5 тисячі вимушено переміщених родин в області.

«У цьому році ваучерну допомогу отримають 600 найбільш вразливих родин з числа ВПО. Учасників програми відбирають у процесі двохетапного вивчення їхніх потреб. Серед критеріїв вразливості, які впливають на відбір, – наявність у родині дітей, людей з особливими потребами, вагітних, людей похилого віку, щомісячний бюджет родини тощо, - розповіли організатори проекту. - Упродовж п’яти місяців учасники програми будуть отримувати безготівкову допомогу, яку зможуть витрачати на продукти харчування». 

Другим компонентом програми є ведення груп соціально-психологічної підтримки, де люди набуватимуть важливих навичок подолання стресу, виховання дітей без насильства, ведення бюджету, здорового способу життя, ефективної комунікації. Загалом передбачається проведення 70 групових дискусій та тренінгів для дорослих і дітей.

Крім того, в цьому році програма включатиме освітній компонент – дистанційне навчання для здобуття професійних навичок, що дозволять отримувати прибуток, а також консультації з безпечного працевлаштування. У навчанні візьмуть участь 50 ВПО.