Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ще 100 учасників АТО отримали дозвільні документи на земельні ділянки

Ще 100 учасників АТО отримали дозвільні документи на земельні ділянки

В області триває системна робота з виділення землі учасникам антитерористичної операції.

«З початку дії програми із забезпечення учасників АТО земельними ділянками Харківська область стабільно займає лідируючі позиції за цими показниками. Це результат чіткої і ефективної взаємодії обласної адміністрації, обласної спілки ветеранів АТО і управління Держгеокадастра. Я особисто і надалі буду контролювати цей процес, щоб захисники України мали можливість реалізувати своє право на отримання землі, - запевнила голова ХОДА Юлія Світлична. - Соціальний захист учасників антитерористичної операції та членів їх сімей - завдання, яке ставить Президент України Петро Порошенко. Ми на Харківщині, як ніхто інший, розуміємо, наскільки важливим є внесок наших військовослужбовців у забезпечення миру і стабільності».

Чергове вручення наказів про передачу земельних ділянок під садівництво у власність учасникам АТО відбулося 14 липня. Видані ділянки розташовані в районі селища Малинівка Чугуївського району та села Скрипаї Зміївського району.

«Ділянки площею по 12 соток входять до складу садових товариств, організованих членами Харківської обласної організації Спілки ветеранів АТО. Це активні, діючі товариства. Кооператив у Малинівці об'єднує понад 300 ділянок - це найбільше садове товариство учасників АТО в області. До кооперативу в Скрипаях входять 56 ділянок», - розповів юрист обласного управління Держгеокадастра Костянтин Рибалко.

За словами ветеранів, які отримали ділянки, на оформлення землі знадобилося мінімум часу і зусиль.

«Від моменту жеребкування до отримання права на власність пройшло трохи більше півроку - це дуже короткий термін для такого процесу. З оформленням документів нам дуже допомогли члени Союзу ветеранів АТО», - розповів старший офіцер військового обліку і бронювання Зміївського військкомату Олександр Варавенко, який проходив службу в 36 бригаді морської піхоти.

Всього на даний момент у Харківській області учасникам АТО видано майже 4000 земельних ділянок: 1492 ділянки - для садівництва і 2376 - для ведення особистого підсобного господарства.