Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олександр Скакун провів зустріч з делегацією Консультативної місії ЄС в Україні

Олександр Скакун провів зустріч з делегацією Консультативної місії ЄС в Україні

Учасники зустрічі 13 липня обговорили подальшу співпрацю обласної адміністрації та регіонального Представництва КМЄС у розвитку системи цивільної безпеки.

Олександр Скакун розповів про основні напрямки роботи у сфері забезпечення громадської безпеки, реформування правоохоронної системи області та проекти, які реалізуються спільно з міжнародними організаціями.

«Питання забезпечення цивільної безпеки знаходяться на особистому контролі голови області Юлії Світличної. Ми підходимо до вирішення цього завдання комплексно, з огляду на ризики, які стоять перед Харківською областю. Для цього в області розроблено та успішно реалізуються три основні програми: антитерористичної діяльності, територіальної оборони та громадської безпеки. За два роки роботи цих програм ми бачимо суттєві зміни. Це стосується матеріально-технічного забезпечення силових структур та ефективності їх роботи. У 2016-2017 роках нам вдалося не допустити на території області терористичних актів і запобігти всім спробам дестабілізації», - розповів Олександр Скакун.

Він наголосив на важливій ролі міжнародних партнерів у розвитку системи безпеки та реформуванні правоохоронних органів області.

«Допомога Консультативної місії ЄС, безумовно, дуже важлива для нас - як технічна, так і методологічна. Тренінги для наших поліцейських не тільки дозволяють їм перейняти досвід колег, а й змінюють підхід до роботи в принципі. У свою чергу, люди підтримують реформи в системі правоохоронних органів, оскільки бачать результат», - зазначив заступник голови ХОДА.

«Рік тому ми відкрили Представництво Консультативної місії ЄС у Харкові, тому що бачили готовність керівництва області до роботи й змін у системі. Для нас важливо знати потреби регіону, щоб розуміти, яка допомога потрібна саме вам. Ми високо оцінюємо координаційні дії обласної адміністрації в сфері правоохоронних органів. У Харківській області, як ніде, є повне взаєморозуміння між усіма структурами. Тому впевнені, що під керівництвом голови ХОДА Юлії Світличної наша подальша робота буде успішною», - зазначив голова Операційного департаменту КМЄС Удо Моллер.

Учасники зустрічі обговорили створення комплексної програми громадянської безпеки Харківської області на 2018 рік, у розробці якої візьмуть участь представники всіх силових структур Харківщини, обласної адміністрації, депутатського корпусу та міжнародних організацій, що залучені до реформування системи безпеки України.

Більше фото