Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Студенти та молоді вчені проведуть у Харкові День здоров'я

Студенти та молоді вчені проведуть у Харкові День здоров'я

Захід пройде за підтримки ХОДА 17 червня з 10:00 до 15:00 у парку ім. Горького.

Організатори запрошують жителів міста і області, а також гостей з користю провести цей день разом. Обіцяють, що буде креативно, весело і пізнавально.

Так, про те, як бути здоровими, розкажуть студенти з Харківського національного медичного університету, Харківської медичної академії післядипломної освіти МОЗ України, Національного фармацевтичного університету, Харківської державної академії фізичної культури, Харківського державного університету харчування та торгівлі, Харківського національного університету мистецтв ім. Котляревського і Луганського національного аграрного університету в Харкові.

За словами голови Ради молодих вчених при Харківській облдержадміністрації Наталі Куфтеріної, захід у такому форматі проводиться вперше, але надалі День здоров'я буде збирати ще більше вишів Харківської області.

«Наша мета - цікаво і пізнавально провести інтерактивні майстер-класи з популяризації здорового способу життя, щоб підростаюче покоління було здоровим, а за необхідності не боялося звертатися до лікарів, - каже Наталя Кухтеріна. - Університети подали цікаві пропозиції щодо інтерактиву».

За її словами, студенти з Харківського національного медичного університету представлять пізнавальну фотозону. Гості Дня здоров'я зможуть взяти участь у вікторинах та конкурсах, а також пройти медобстеження: зробити кардіограму, відвідати офтальмолога, лора і т.д. В інтерактивних заходах можуть брати участь і діти. Наприклад, інфекціоністи їм покажуть протичумний костюм, а генетики запропонують скласти родовід.

Доцент кафедри терапевтичної стоматології Харківського національного медуніверситету Едуард Доля анонсував заходи, у рамках яких співробітники кафедри підберуть діткам зубні пасти, розкажуть, як правильно доглядати за зубами. Голова студентського наукового товариства Харківської державної академії фізкультури Наталя Середа розповіла, як будуть залучати дітей до масового спорту та здорового способу життя.

«У рамках заходу буде проведено танцювальний флешмоб, як альтернатива ранкової зарядки. Діти повинні зрозуміти, що можна активно і весело проводити зарядку і для цього не потрібно витрачати багато коштів. Також буде проведено естафети з елементами футболу, баскетболу та волейболу. Школярам розкажуть, як стежити за поставою і які вправи виконувати, щоб уникнути сколіозу», - повідомила Наталя Середа.

Також організатори розповіли, що «харчовики» представлять зразки своїх розробок і технологій. Зокрема, відвідувачам Дня здоров'я дадуть спробувати продукти здорового харчування, серед яких морозиво зі свіжих ягід. У свою чергу, студенти університету мистецтв проведуть майстер-клас з танців і покажуть що таке денс-терапія.