Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

19 травня у Харкові відкриється фестиваль «Дзеркальний струмінь»

19 травня у Харкові відкриється фестиваль «Дзеркальний струмінь»

Захід проводиться під патронатом голови Харківської обласної державної адміністрації Юлії Світличної.

У першому міжнародному фестивалі, який проходитиме з 19 по 25 травня у ХНАТОБі ім. Н.В. Лисенка, візьмуть участь харків’яни - світові зірки класичної музики, переможці міжнародних конкурсів. Серед них - Станіслав Христенко (фортепіано, диригент, США), Михайло Захаров (скрипка, Австрія), Юрій Немировський (кларнет, Київ), Алла Позняк (мецо-сопрано, Київ), Катерина Титова (фортепіано, Німеччина), Олексій Шадрін (віолончель, Німеччина).

Концерт-відкриття фестивалю розпочнеться 19 травня о 18:30. Вперше в Україні буде виконана п'єса Євгена Станковича «Благання спокою», у якій звучатиме сучасна класична українська музика. П'єса була написана для кларнета, скрипки і фортепіано в 2014 році. Також на концерті прозвучить п'єса «Фреска Майдану» для скрипки і фортепіано, диптих.

Окрім концертів, у рамках фестивалю музиканти проведуть майстер-класи для обдарованих дітей регіону. Понад 60 юних скрипалів, віолончелістів, кларнетистів, вокалістів і піаністів отримають можливість перейняти досвід своїх земляків.

23 травня о 15:00 пройде відкрита інтерактивна зустріч музикантів з дітьми Харківської області в Будинку офіцерів (вул. Полтавський шлях, 184).

20 - 24 травня майстер-класи проходитимуть у галереї ComeIN (вул. Данилевського, 26).

Концерт-закриття фестивалю в супроводі оркестру ХНАТОБа пройде 25 травня о 18:30.