Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До Харкова прибув 5-й Потяг єднання України «Труханівська Січ»

До Харкова прибув 5-й Потяг єднання України «Труханівська Січ»

В урочистій зустрічі пасажирів потягу взяв участь заступник голови - керівник апарату ХОДА Анатолій Бабічев.

Від імені керівника області Юлії Світличної він привітав присутніх зі святом, висловивши сподівання, що поїздка на Харківщину запам’ятається кожному учаснику. 

«Дуже раді вас вітати на харківській землі, - звернувся до учасників акції Анатолій Бабічев. – Ми дійсно щасливі, що ця подія відбувається саме сьогодні. У цей день 100 років тому був утворений перший у сучасній історії представницький орган української держави – Українська Центральна Рада. Ми святкуємо цю подію в непростий для України час. Сьогодні, як і 100 років тому, наша держава переживає дуже непрості часи. Але головне, що в нас є віра в те, що ми однозначно переможемо, що Україна буде славною та щасливою країною».

Співорганізатор акції, волонтер Олена Іванова розповіла, що загалом потягом мандрують близько 300 чоловік з усіх областей України. Серед них волонтери, студенти, громадські діячі, військові, родичі Героїв Небесної Сотні.

«Це не туризм, це важка робота. Не просто поїхали, погуляли і повернулися назад. Ми проводимо дискусії, намагаємося, щоб молодь навчилася розмовляти, знаходити спільну мову з різних питань», - сказала Олена Іванова.

За її словами, в рамках 16-денної подорожі на північ та в центр України заплановано проведення низки культурно-освітніх заходів та цікавих зустрічей. Потяг уже побував у Києві, Коростені, Житомирі, Умані, Полтаві, Кропивницькому. На черзі після Харкова – Суми, Глухів, Крути, Чернігів, Славутич, Яготин.

Під час подорожі учасники знайомляться з історією міст, віддають шану Героям Небесної Сотні та вшановують загиблих на сході захисників України.

«Такі заходи дійсно виховують патріотизм, учасники знайомляться з традиціями тих міст, котрі відвідують, спілкуються з однолітками з різних куточків України, - сказав Анатолій Бабічев. – На Харківщині для учасників акції підготували цікаву та насичену програму. Вони відвідають музеї – історичний та художній, планетарій. Також діти побувають на невеличкому концерті у Харківському університеті радіоелектроніки».