Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Фахівці з Німеччини інспектують акустику сцени ХНАТОБу

Фахівці з Німеччини інспектують акустику сцени ХНАТОБу

Представники фірми ADA-AMC Acoustics & Media Consultants GmbH проводять інспекцію великого і малого глядацьких залів та діагностику технічних можливостей сцен і оркестрових ям театру.

Залучити німецьких фахівців до покращення акустики оперного театру вдалося завдяки ініціативі глави ХОДА Юлії Світличної, яка разом з Генеральним консулом Німеччини у Донецьку (Дніпрі) Вольфгангом Мьоссінгером зустрічалася з керівництвом ХНАТОБу в листопаді минулого року. Під час зустрічі було розроблено план з покращення стану театрального комплексу.

За словами Вольфганга Анерта, генерального директора фірми ADA-AMC GmbH, яка спеціалізується на акустичних і медійних системах, звіт спеціалістів з висновками інспекції та рекомендаціями щодо поліпшення акустичних даних залів і технічних можливостей сцен передадуть керівництву ХНАТОБу.

«Це один з етапів поліпшення стану зали, а також цілого театрального комплексу, - говорить в.о. генерального директора ХНАТОБ ім. М.В. Лисенка Олег Оріщенко. - Все це ми робимо для того, щоб нашому глядачеві було цікаво і, що не менш важливо, комфортно».