Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХОДА обговорили питання відбору кандидатів на військову службу за контрактом

У ХОДА обговорили питання відбору кандидатів на військову службу за контрактом

24 лютого під керівництвом заступника голови ХОДА Олександра Скакуна пройшла селекторна нарада.

Одне з головних питань, які були розглянуті під час наради, стосувалося ходу виконання планового завдання по відбору кандидатів на військову службу за контрактом у першому кварталі 2017 року.

«Робота між регіональними військкоматами та Харківською обласною державною адміністрацією повністю налагоджена. Я попрошу вас виконувати функціональні обов’язки згідно із законом, - звернувся Олександр Скакун до військових комісарів. -  Не може бути й мови про те, що нам хтось або щось заважає. Ми повинні досягнути стовідсоткового результату».

Заступник голови ХОДА наголосив, що перехід на підготовлену контрактну армію є головним принципом комплектування Збройних сил України.

«Верховним головнокомандувачем ЗСУ – Президентом України Петром Порошенком робиться все можливе для того, щоб забезпечити армію та підтримати на високому рівні забезпечення військовослужбовців. Колосальних зусиль вживають Генеральний штаб, обласна державна адміністрація. Це питання знаходиться на постійному контролі голови ХОДА Юлії Світличної. Сам час диктує нам безумовне виконання планового завдання по відбору кандидатів на військову службу за контрактом», - сказав Олександр Скакун.

Як нагадав військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату полковник Юрій Калгушкін, у 2016 році районними військкоматами для проходження військової служби за контрактом у ЗСУ було успішно відібрано 3324 особи.

«Як підкреслив Президент України Петро Порошенко, у 2016 році всього на військову службу за контрактом до Збройних сил України було прийнято 70 тисяч добровольців. З початку цього року – ще 4,5 тисячі осіб. Це мотивовані військовослужбовці - контрактники», - зазначив Юрій Калгушкін.

Також у ході селекторної наради обговорили питання стосовно стану обліку військовозобов’язаних і призовників в органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах та організаціях Харківської області.