Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марк Беккер взяв участь у позачерговому засіданні антикризового енергетичного штабу

Марк Беккер взяв участь у позачерговому засіданні антикризового енергетичного штабу

Захід під керівництвом віце-прем'єр-міністра - міністра регіонального розвитку Геннадія Зубка пройшов 16 лютого в режимі відеоселектора.

Головною темою засідання стало врегулювання проблемних питань в енергетичній сфері.

«Ми повинні забезпечити безперебійну роботу енергосистеми України, домогтися того, щоб у нас не було дисбалансу між виробництвом і споживанням електроенергії. А також забезпечити населення та соціальні об'єкти безперебійним енергопостачанням», - підкреслив Геннадій Зубко.

Він дав доручення відпрацювати низку заходів, які необхідно реалізувати в регіонах. У тому числі щодо зниження споживання електроенергії промисловими підприємствами в період пікової напруги (з 8:00 до 22:00), переведення підприємств на роботу в нічний час, активізації використання альтернативних джерел енергії.

«Якщо завдяки вжитим заходам не будуть перевищуватись граничні величини споживання електричної потужності, які встановлені кожній області, графіки відключення електричної енергії для цих областей застосовуватись не будуть. На сьогодні у нас є всі можливості утримувати ситуацію», - зазначив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку.

За підсумками селектора перший заступник голови ХОДА Марк Беккер позначив першочергові завдання керівникам служб, що відповідають за життєзабезпечення області.

«Ми повинні не допустити перебоїв у енергопостачанні населення, об'єктів соціальної інфраструктури (шкіл, дитячих садків, інтернатних установ), електротранспорту та промислових підприємств, які мають безперервний цикл виробництва. Забезпечення роботи промислових підприємств є важливим питанням для Харківської області. У наших промисловців є контракти, виконання яких не можна зірвати», - підкреслив Марк Беккер.

На даний момент ситуація в Харківській області стабільна. Усі служби обленерго та теплоелектростанції працюють у штатному режимі.

Нагадаємо, в ХОДА щодня проходять засідання обласного антикризового енергетичного штабу.