Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Будівництво ФОКу в Краснограді планують завершити до кінця року

Будівництво ФОКу в Краснограді планують завершити до кінця року

16 лютого заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко відвідав з робочою поїздкою Красноградський район.

Під час візиту він оглянув низку об'єктів соціальної сфери району.

Зокрема, Євгеній Шахненко ознайомився з ходом будівництва багатофункціонального фізкультурно-оздоровчого комплексу. Наразі на об’єкті виконують роботи з облаштування зовнішніх інженерно-технічних комунікацій. Заступник голови ХОДА повідомив, що найближчим часом з обласного бюджету на будівництво ФОКу надійдуть кошти - близько 5 млн грн. Завершити будівництво планується до кінця поточного - початку наступного року.

Також заступник керівника області проінспектував роботу котельні на вулиці 8 березня у селі Піщанка. Котельня опалює 22 багатоквартирні будинки, приміщення початкової школи Піщанського НВК та чотири приватні домоволодіння. Нещодавно на об’єкті демонтували два з чотирьох газових котлів. Замість них в експлуатацію ввели один новий, який працює на твердому паливі - пелетах зачепилівського виробництва. Однієї «порції» паливних гранул вистачає на півтори доби роботи пристрою. Як повідомив в.о. директора підприємства теплових мереж Віктор Золотухін, за попередніми розрахунками, економія газу завдяки встановленню нового котла склала 25 %. У перспективі в котельні можна встановити ще один твердопаливний котел. Це дозволить економити вже до 50 % газу. Крім того, подібним опалювальним пристроєм мають намір згодом оснастити приміщення Піщанського навчально-виховного комплексу.

«Готуватися до наступного опалювального сезону потрібно вже зараз, тому встановлення другого твердопаливного котла у цій котельні повинно стати першочерговим завданням, - наголосив Євгеній Шахненко. - Поступове переоснащення технічних приміщень енергоощадним обладнанням допоможе не тільки вивести з боргової ями підприємство теплових мереж, а й у перспективі утриматися від підвищення тарифів на тепло для населення».

Ще одним об’єктом, який відвідав заступник голови ХОДА, став водогін на ділянці від станції ІІ підйому на вул. Московській до мікрорайону 3, який забезпечує питною водою мешканців цього житлового масиву, а також Піщанки та третину жителів міста. Для проведення капітального ремонту водної артерії було виділено майже 5 млн грн. Будівельні матеріали вже закуплені, заміну системи водопостачання розпочнуть, як тільки дозволять погодні умови.

Крім того, перебуваючи в Красноградському районі, Євгеній Шахненко взяв участь у заході, присвяченому Дню вшанування пам’яті воїнів - інтернаціоналістів «Афганістан болить у моїй душі». Він привітав учасників заходу з річницею виведення радянських військ з Афганістану, побажавши афганцям здоров'я і благополуччя від імені глави ХОДА Юлії Світличної.

«У цей день ми вшановуємо пам'ять тих, хто загинув в Афганській війні, виконуючи свій військовий обов'язок. До сьогоднішнього дня афганці залишаються прикладом мужності та згуртованого духу. Багато з них і сьогодні віддають борг своїй країні, охороняючи її рубежі в зоні АТО. Упевнений, що незламний український дух переможе, і мир прийде на нашу землю», - сказав Євгеній Шахненко.

Під час заходу він вручив медалі «Захисник Вітчизни» учасникам антитерористичної операції Олександру Ткаченку та Віктору Домбровському.