Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До складу Ради молодих вчених при ХОДА увійшли 30 науковців

До складу Ради молодих вчених при ХОДА увійшли 30 науковців

В установчих зборах щодо утворення ради взяв участь заступник голови - керівник апарату ХОДА Анатолій Бабічев.

У заході також взяли участь представники вищих навчальних закладів, галузевих та академічних наукових установ.

Відкриваючи засідання, Анатолій Бабічев від імені голови ХОДА Юлії Світличної побажав представникам наукових товариств молодих вчених успіхів та плідної роботи. 

«Створення Ради молодих вчених при ХОДА ми з вами детально обговорювали ще в грудні. І мені надзвичайно приємно, що нам вдалося разом реалізувати наш задум, що ініціативна група знайшла сили вас зібрати та вислухати пропозиції, які ви маєте, - звернувся до молодих науковців Анатолій Бабічев. – Упевнений, що ця рада існуватиме не формально, а реально працюватиме не лише для розвитку освіти та науки Харківщини, але й для розвитку всієї України. Усім відомо, що наш регіон займає лідируючі позиції в соціально-економічному розвитку, в розвитку науки та освіти. І ми, в тому числі й завдяки вам, будемо продовжувати утримувати такі позиції».

У ході установчих зборів було сформовано склад Ради молодих вчених при ХОДА в кількості 30 осіб. Учасники заходу підтримали кандидатури, що були запропоновані, одностайно. Також було затверджено Порядок обрання керівного складу ради.

Як повідомив заступник директора Департаменту науки та освіти ХОДА Олександр Труш, Рада молодих вчених є колегіальним виборним дорадчим органом при Харківській облдержадміністрації й утворюється для забезпечення прав та інтересів молодих вчених Харківщини.

«Метою діяльності ради є сприяння реалізації прав молодих вчених щодо їх участі у формуванні та реалізації державної політики у відповідній сфері, забезпечення їх активної участі в проведенні наукових досліджень та захисту їх прав та інтересів», - зазначив Олександр Труш.

У ході засідання було обрано голову ради, п’ятьох заступників та секретаря. Список представників керуючого складу можна подивитися тут.

Довідка. Діяльність Ради молодих вчених при ХОДА, зокрема, буде спрямована на допомогу молодим науковцям та забезпечення інформаційного обміну між ними. Рада також сприятиме налагодженню професійних контактів між науковими установами, між харківськими вишами та навчальними закладами всієї України, іноземними науковими установами й організаціями. 

Створення ради сприятиме взаємодії Харківської обласної державної адміністрації з молодими вченими, стимулюванню їхньої професійної діяльності. Серед головних завдань ради - підготовка пропозицій щодо створення правових і соціально-економічних умов для залучення молодих вчених до роботи в різних галузях науки, консультативна підтримка молодих вчених у здійсненні наукової діяльності, співробітництво з іноземними замовниками наукової продукції, сприяння залученню молодих вчених до участі у конкурсах наукових робіт, формування колективів молодих вчених для виконання перспективних наукових проектів, підтримка молодих вчених у проведенні ними науково-організаційних, наукових та освітніх заходів, сприяння розвитку і вдосконаленню наукової сфери України та її інтеграції у світовий та європейський дослідницький простір.