Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична і Андрій Павелко підписали меморандум про співпрацю ХОДА та ФФУ

Юлія Світлична і Андрій Павелко підписали меморандум про співпрацю ХОДА та ФФУ

Документ, що був підписаний у Києві 6 жовтня, передбачає співпрацю у сфері розвитку та популяризації футболу.

Повернути до Харкова міжнародні футбольні матчі - з такою метою керівництво ХОДА звернулося до Федерації футболу України та отримало підтримку. Згідно з підписаним Юлією Світличною та Андрієм Павелком меморандумом, керівництво Харківської області та ФФУ спільно працюватимуть над отриманням дозволів від ФІФА та УЄФА для проведення в місті Харків міжнародних футбольних матчів всіх рівнів.

«Сьогодні ми підписуємо меморандум між Харківською обласною державною адміністрацією та Федерацією футболу України, підписуємо його на перспективу. Маю велику надію, що ми будемо набирати обертів, і на Харківщину повернутися матчі не тільки національної збірної, а й європейського рівня, - зазначила Юлія Світлична. - Ми звернулися до Президента Федерації футболу України. Андрій Павелко відгукнувся на прохання харків'ян, і сьогодні ми розглядаємо можливість проведення міжнародних футбольних матчів на стадіоні «Металіст». Хотіла б подякувати президенту Федерації футболу України за підтримку, увагу і за те, що футбол повертається до Харкова».

Перший практичний результат підписаного меморандуму вже є - 15 листопада в Харкові пройде товариський матч національних збірних України та Сербії.

Андрій Павелко наголосив, що повернення міжнародних матчів до Харкова повинно не тільки принести радість уболівальникам, але й відкрити нові інвестиційні можливості для регіону.

«Крім того, це можливість для нашої української збірної отримати підтримку, емоції, які ми бачили на стадіонах Харкова. Стадіон «Металіст» завжди був фартовим і заряджає на перемогу наших гравців, - сказав президент Федерації футболу України. - Я вдячний Юлії Світличної за своєчасне звернення до Федерації футболу, щоб ми взялися за вирішення цього завдання».

Крім повернення в Харківську область великого футболу, меморандум також передбачає розвиток в регіоні дитячо-юнацького та масового футболу.