Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Сковородинівці відбудеться «Яблучний пленер»

У Сковородинівці відбудеться «Яблучний пленер»

Мистецький захід «AppleInAir» пройде 10 вересня.

В рамках пленеру будуть створені арт-об’єкти з яблук, відбудуться конкурси та ігри, освітня програма «Яблуко пізнання», а також запланована мистецька сцена, до участі у якій запрошені художні колективи провідних університетів Харкова. У програмі – виступи вокальних і танцювальних колективів, фешн-показ від театру моди «C'est La Vie».

«На території музею «Яблучний пленер» проводиться з 2013 року і базується на тому, що образ яблуні зринає у творах Сковороди дуже часто, - розповідає один з кращих сковородознавців Леонід Ушкалов. - Це можна пояснити, з одного боку, тим, що філософ любив це дерево, а з другого, – мабуть, не варто забувати й тієї обставини, що згідно з так званим «Вергілієвим колесом» яблуня – це дерево, що репрезентує середній стиль, тобто символізує мирне життя вільних хліборобів. Недаром з цим образом у Сковороди пов’язані мотиви спокою, рустикального раю тощо».

На «яблучному» фестивалі також можна буде придбати оригінальну сувенірну продукцію і поласувати яблучним варенням за сковородинівськими рецептами.