Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Керівників закладів культури залучатимуть до роботи з формування об’єднаних територіальних громад

Керівників закладів культури залучатимуть до роботи з формування об’єднаних територіальних громад

Як відобразиться процес децентралізації на роботі мережі закладів культури, обговорили в ході вебінару, організованого регіональним Офісом реформ.

До участі в семінарі на тему «Заклади культури в реформі місцевого самоврядування. Ризики та можливості», що пройшов 2 грудня, було запрошено керівників закладів культури, представників місцевого самоврядування, представників громадськості.

«Серед питань, які обговорювалися учасниками — необхідність  співпраці мережі культури та органів місцевого самоврядування  вже сьогодні, залучення  керівників сільських клубів, бібліотек до роботи із формування об’єднаних територіальних громад, планування їх управлінської структури, їх розвитку, - повідомила керівник Харківського регіонального офісу з підтримки реформи місцевого самоврядування Діана Баринова. - Також гостро постало питання неврегульованісті законодавчої бази, що регламентує діяльність бібліотечної мережі. Деякі нормативні акти датуються 1970-м роком. але є чинними, створюючи перешкоди у діяльності закладів».

У ході вебінару учасники домовилися опрацювати це питання та за допомогою Всеукраїнської асоціації міст України та  відповідних міністерств  вийти з пропозиціями щодо прийняття відповідних змін до законодавства.
«Такі зміни підготують бібліотечну мережу до роботи  на рівні  об’єднаних територіальних громад та відкриють більш широкі можливості, - підкреслила Діана Баринова. - Також ми домовилися продовжувати роботу по розширенню аудиторії, яку запрошуємо на вебінари з питань проведення реформи місцевого самоврядування, обєднання громад, децентралізації повноважень органів виконавчої влади».

Довідка. Серію вебінарів із питань децентралізації повноважень органів виконавчої влади та процесу об’єднання територіальних громад проводять регіональний Офіс реформ, Харківське регіональне відділення Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України» спільно з Харківською обласною універсальною науковою бібліотекою за підтримки Харківської обласної державної адміністрації. Захід проходить у рамках проекту USAID «ДІАЛОГ» Асоціації міст України у співпраці з програмою IREX «Бібліоміст» та продовжує серію заходів, спрямованих на підвищення обізнаності мешканців області у процесах реформи місцевого самоврядування та підвищення їх особистої активності у даному процесі.