Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До Дня міста харківські митці підготували власний проект

До Дня міста харківські митці підготували власний проект

З 20 серпня до 5 вересня галерея «Мистецтво Слобожанщини» Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва презентує арт-проект «Харків’яни».

У роботах художники, фотографи та скульптори відобразили своє бачення рідного міста. Серед арт-діячів - різні за віком та професією митці, є любителі й професіонали.  

«Будь-яке місто – це, насамперед, люди, що живуть у ньому. Харків – місто різноманітності, простір поєднання багатьох культур, національностей, релігій, світоглядів. Фокус проекту направлений на обличчя мешканців Харкова. Місто постає у графічних, живописних й фотографічних роботах арт-проекту «Харків’яни» крізь очі та обличчя людей, що позують, й митців, які надихаються ними», - розповідають організатори.

В рамках виставки відбудуться наступні заходи:

- урочисте відкриття арт-проекту - 20 серпня о 17:00;

- творча зустріч з харківським краєзнавцем Станіславом Шварцем, автором книги «Подорож до провінційної столиці. Прогулянки по старому Харкову» - 26 серпня о 17:00;

- 27 серпня о 17:00  - чергова лекція з циклу «Простір і час українського мистецтва (ХІХ-ХХ ст.)». Тема: «Соціалістичний реалізм в українському мистецтві 30–50-х років». Лектор – художник, історик мистецтва Вікентій Пухарєв.

- 3 вересня о 17:00 - творча зустріч з авторами виставки «Харків’яни»;

- 4 вересня о 17:00 - чергова лекція з мистецтвознавства із циклу лекцій «Предмет у мистецтві, взаємодія знаків». Тема: «Рисунок та живопис харківського художника Віталія Кулікова». Лектор – мистецтвознавець Олег Коваль.