Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Близнюківському районі ведеться активна робота щодо втілення територіальної реформи

В Близнюківському районі ведеться активна робота щодо втілення територіальної реформи

Вчора, 1 липня, в залі засідань районної державної адміністрації відбувся семінар за участю керівника Харківського регіонального офісу сприяння реформ Діани Баринової, директора Регіонального центру міжнародних проектів і програм Станіслава Ігнатьєва та заступника директора Регіонального центру міжнародних проектів і програм Олега Кулініча на тему «Стратегічне планування для розвитку адміністративних районів та залучення ресурсів міжнародної технічної допомоги».

Для участі у семінарі було запрошено голову районної державної адміністрації Сергія Шахматенка, голову районної ради Володимира Бреуса, представників органів місцевого самоврядування району, структурних підрозділів районної державної адміністрації та керівників установ, організацій району.

Діана Баринова інформувала присутніх про позитиви втілення реформ місцевого самоврядування, залучення інвестицій та міжнародної технічної допомоги територіальним одиницям на прикладі сусідньої Польщі. «Вивчення досвіду інших країн, зокрема, Польщі особливо важливо для нас, оскільки вони вже пройшли шлях реформ і домоглися значних успіхів» - зазначила Діана Баринова.

Станіслав Ігнатьєв наголосив на необхідності та користі участі у підготовці програм для отримання грантів.

На семінарі активно обговорювались питання переваги об’єднання територіальних громад. Сергій Шахматенко зазначив, що в районі ведеться активна робота щодо втілення територіальної реформи. «Без проведення реформи з децентралізації влади неможливо провести інші важливі реформи, зокрема, реформу охорони здоров'я, реформу освіти та здійснити передачу коштів на місця. Коли ми передамо повноваження, тоді почне нормально розвиватися громадянське суспільство і український громадянин», - відзначив Сергій Шахматенко.