Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Депутати облради саботували прийняття двох Програм, направлених на підвищення обороноздатності регіону. Ігор Балута

Депутати облради саботували прийняття двох Програм, направлених на підвищення обороноздатності регіону. Ігор Балута

«Сьогодні, 25 вересня, депутати Харківської облради в ході засідання сесії облради саботували прийняття двох важливих програм - Програми територіальної оборони Харківської області на 2014-2015 роки та Програми з облаштування та реконструкції українсько-російської ділянки державного кордону в межах Харківської області. Ці програми були спрямовані на підвищення обороноздатності регіону», - заявив журналістам 25 вересня на брифінгу голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута. «Вважаємо, що оцінку депутатському корпусу повинні дати правоохоронні органи, прокуратура і СБУ. Деякі депутати дозволяють собі критикувати мирні ініціативи Президента України, в той час як самі знаходяться на курортах і з'являються в сесійній залі з бронзовим відливом. А в цей час наші земляки, бійці спецпідрозділів «Слобожанщина», «Харків-1», «Харків-2», 22-й батальйон територіальної оборони захищають Батьківщину і проливають за неї кров», - зазначив Ігор Балута.

«Депутати таким голосуванням плюнули в обличчя не Харківської облдержадміністрації, а всієї України, і приховали свою причетність до цього, відмовившись поіменно голосувати за вищезазначені Програми», - додав керівник області.

Довідка. 25 вересня на пленарному засіданні ХХХ сесії Харківської обласної ради депутати облради не прийняли «Програму територіальної оборони Харківської області на період 2014-2015 років». З облбюджету пропонувалося виділити 8 млн. 59 тис.грн., з них 7 млн. 251 тис. - в 2014 р. За ухвалення програми проголосували тільки 28 депутатів. Більше 40 - взагалі відмовилися брати участь в голосуванні.

Кошти планувалося спрямувати на посилення охорони і захисту важливих для життєдіяльності області об'єктів, органів управління і населених пунктів, фінансувати формування підрозділів оборони, а саме: батальйонів територіальної оборони, підрозділів оборони, підрозділів охорони, а також їх матеріально-технічне забезпечення, створення складів зброї та боєприпасів.